Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SVT:s strategichef slutar – lämnar publicistiken

Publicerad: 13 juni 2019, 07:32

Jimmy Ahlstrand. Foto: Johan Paulin/SVT.

Jimmy Ahlstrand lämnar SVT, där han varit strategichef, för att bli affärschef på Telenor.


Jimmy Ahlstrand lämnar efter 15 år SVT, där han sedan 2009 ingått i företagsledningen. Nu går han över till telekombranschen och blir affärschef på Telenor.

”På SVT har jag arbetat med en ytterst samhällsviktig verksamhet och det ser jag fram emot att också göra på Telenor. Internets och det uppkopplade samhällets utveckling är för mig vår tids centrala demokratifråga och där har Telenor som operatör en nyckelroll. Företaget är samtidigt i en spännande fas i sin utveckling. Jag ser fram emot att tillämpa det jag lärt mig på SVT i en ny kontext”, säger Jimmy Ahlstrand i ett pressmeddelande.

Jimmy Ahlstrand har varit aktiv i debatten kring public service roll. Bland annat har han skrivit på Medievärldens diskussionssajt.

”När SVT får en signal om att förtroendet minskar måste den tas på allvar. Men att smala av eller dela upp public service vore extremt olyckligt”, skrev han i början av förra året.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.