Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SVT:s spel: Hoppa på sjuka

Publicerad: 5 Maj 2011, 09:33

På sin hemsida har SVT Humor ett spel som går ut på att hoppa på sjuka och funktionshindrade för att utförsäkra dem, men samtidigt se upp för demonstranter och journalister.


Så här beskriver SVT spelet: ”Du är en politiker som måste utförsäkra så många sjuklingar som möjligt! Hoppa på en sjukling för att utförsäkra den och spara pengar till annat – men låt inte demonstranterna eller pressen ta dig!”

Spelkaraktären är misstänkt likt socialförsäkringsminister Ulf Kristersson.

De moderata riksdagsledamöterna Lars Beckman (M) och Carl-Oskar Bohlin (M) har reagerat på spelet: ”Under ett seminarium i riksdagen sade SVT:s vd Eva Hamilton att SVT aldrig kommer att ägna sig åt förnedrings-tv. Man kan då fråga sig vad hon kallar det spel där man uppmanas hoppa på utförsäkrade människor för att spara pengar åt staten. Spelet går att finna under SVT humor, men detta är ingenting annat än ren och skär förnedring av människor som redan befinner sig i en jobbig situation. Big Brothers sändningar i kanal 5 framstår som finkultur i jämförelse med SVT:s nya stilgrepp.”, säger de i en kommentar.

Spelet finns på SVT Humors sajt.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.