Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SVT:s resultatmiss lurade tusentals skåningar

Publicerad: 4 Mars 2011, 10:30

SVT Sydnytt rapporterade fel vinnare i Playoffmatchen. Det är allvarligt och komiskt på samma gång, säger Per Lärka, chef för SVT Sydnytt.


Ishockeymatchen mellan Karlskrona och Kristianstad pågick i hela sju perioder innan Karlskrona kunde säkra segern klockan 00:29 på natten. Men långt innan dess, i 22:15-sändnnigen hade Sydnytt rapporterat att Kristianstad vunnit med 3 – 2.

Vad var det som hände?

Jag vet inte, eftersom de som jobbade natt inte har börjat än, men jag misstänker att de sett fel, skrivit fel, sagt fel.

Har ni fått några reaktioner?

Det var många som ringde igår, och sedan började det ringa igen vid fem i morse. Det är otroligt stort med hockey i Karlskrona, och också i Kristianstad.

Blir det rättelse i dagens sändning?

Ja, vi tar upp det på webben, och jag har skrivit en text där jag ber om ursäkt.

I ursäkten skriver Per Lärka bland annat: ”Jag är själv hockeyfanatiker och har genomlidit många kvalfyllda matcher som supporter. Nu tycker jag mest synd om Kristianstadssupportrarna. Vi redovisade i vår sena sändning att Kristianstad vunnit, trots att maratonförlängningen fortfarande pågick. Att sedan Karlskrona vann, innebär att vi kan ha orsakat att Kristianstadfans gått och lagt sig med ett leende på läpparna för att sedan vakna upp i morse och inse att laget förlorat.”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.