Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SVT:s nya lokalredaktion i Linköping igång

Publicerad: 8 September 2015, 10:57

Gårdagens invigning av Linköpingsredaktionen innebär att SVT nu finns på plats i samtliga av Sveriges 20 största städer.


Ett nästan historiskt ögonblick när vi nu sätter Linköping på SVT-kartan, sa Karoline S Norlander som är nyhetschef för region Öst under invigningen.

I dag består redaktionen av två reportrar som har sin bas i Norrköping. Den utökade närvaron i Östergötland firades under gårdagen med ett publikevent på Stora Torget i Linköping. Där fanns redaktionen på plats för att möta Linköpingsbor och lyssna på deras önskemål kring journalistikens bevakningsområden.

Redaktionschef Hans Zetterberg berättar för SVT:s interntidning Vi på tv att ambitionen är att Linköpingsredaktionen i framtiden ska bestå av fast personal och fortsätter:Vi kommer nu närmare Linköpingsborna och kan knyta kontakter på ett helt annat sätt. Vi kommer också att kunna vara snabbare på plats i den södra och västra delen av Östergötland vid händelser och på så sätt serva östgötarna med nyheter på ett bättre och snabbare sätt.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.