Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SVT:s lokala nyheter får nya namn – igen

Publicerad: 30 augusti 2017, 10:48

Det två år gamla namnet SVT Nyheter ersätts av det nya namnet Lokala Nyheter.


Från och med i måndags heter SVT:s lokala nyheter Lokala Nyheter i stället för SVT Nyheter. Det beslutet har fattats efter ett omfattande strategiskt arbete kring SVT:s nyhetsposition samt dess varumärken både digitalt och i broadcast, rapporterar SVT:s interntidning Vipåtv.

”Vi tror att det är klokt att renodla SVT Nyheter som ett digitalt varumärke när SVT för vår publik är så starkt förknippat med framför allt broadcastnyheter på kvällen”, säger Helena Olsson, beställare för nyheter, samhälle och dokumentär.

För drygt två år sedan försvann namn som Sydnytt, Tvärsnytt och Östnytt när SVT:s regionala nyheter skulle samlas under SVT Nyheter. Helena Olsson säger till Vipåtv att det inte är ”idealiskt” att genomföra ett namnbyte så tätt inpå, men betonar att ett mer genomgripande arbete ligger bakom denna gång:

”Vi vet mer nu om hur publiken uppfattar SVT:s nyhetsutbud online och broadcast och tror att vi kommer var betjänta av renodling i varumärkesstrukturen.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.