Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SVT:s Ingemar Persson blir årets utgivare

Publicerad: 5 juni 2019, 07:24

Ingemar Persson, SVT, får Momma-priset 2019. Foto: Press.

SVT:s programchef och ansvarig utgivare Ingemar Persson får Utgivarnas Mommapriset 2019.


Ämnen i artikeln:

UtgivarnaSVT

Ingemar Persson ansvarar för dokumentärer, kortfilm, Veckans brott och vetenskapsredaktionen på SVT. Han får Utgivarnas Mommapris 2019 med motiveringen:

”Genom sin beslutsförmåga och ett ständigt pågående samtal med redaktionerna om svåra publicistiska överväganden, skapar mottagaren av Mommapriset 2019 förutsättningar för kvalificerad journalistik inom flera olika programgenrer. Årets pristagare arbetar också målmedvetet för att medarbetarna ska kunna utnyttja TV-mediets alla möjligheter, oavsett om det handlar om förnyande formexperiment eller orädd undersökande journalistik.”

– Jag är glad och lite stolt. Vi har en aktiv vardagsdiskussion kring utgivarfrågor på vår reaktion. Jag hoppas jag kan bidra till att vidga diskussionen kring de här frågeställningarna, säger Ingemar Persson i ett uttalande om priset.

Mommapriset delas ut den 1 juli i Almedalen på Expressens scen.

Priset har delats ut sedan 2015 och är döpt efter Margareta Momma som på 1700-talet blev en av Europas första kvinnliga utgivare.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

UtgivarnaSVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.