Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SVT-programledare blir hedersdoktor

Publicerad: 2 Mars 2018, 12:04

Suzanne Axell. Fotograf: Johanna Norin

Styrelsen för forskning vid Karolinska Institutet har utsett Fråga doktorns programledare Suzanne Axell till hedersdoktor för att hennes arbete sätter patientens perspektiv i centrum.


Ämnen i artikeln:

SVT

Suzanne Axell är glad och hedrad över utnämningen:

– Vi har alltid arbetat för att ”Fråga doktorn” ska vara ett program som alla kan titta på och förstå. I programmet bär jag tittarnas ansvar. Jag vågar ställa de enkla frågorna, sådant som många sitter och funderar på, och det är extra roligt att det uppmärksammas, säger hon till SVT:s interntidning Vipåtv.

Motiveringen lyder: ”Journalisten Suzanne Axell är sedan femton år tillbaka programledare för ‘Fråga doktorn’ i Sveriges Television. Programmet, som varje vecka har drygt en miljon tittare, sprider genom tittarfrågor, reportage och intervjuer, kunskap om medicinska frågor och aktuell forskning – inte sällan med Karolinska Institutets forskare som inbjudna experter.

Genom Suzanne Axells arbete sätter programmet patientens perspektiv i centrum. Hennes positiva och välkomnande sätt inbjuder tittarna att ställa sina medicinska frågor, vilket även ger värdefull återkoppling till forskare och läkare om hur väl de nått ut med sin information till patienter.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.