Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag06.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SVT-program kupp mot påven säger Vatikanen

Publicerad: 4 Februari 2009, 07:29

Uppdrag gransknings-reportern Ali Fegans intervju med den förintelseförnekande biskopen Richard Williamson har väckt eko i Vatikanen, uppger flera medier.


Ämnen i artikeln:

Uppdrag Granskning

I en stort uppslagen artikel i dagens Svenska Dagbladet
berättas att det cirkulerar en rapport enligt vilken påven skulle ha utsatts för en kupp av tv-programmet.
Uppdrag granskning beskylls för att ha varit i konspiration med progressiva präster inom den katolska kyrkan.
Intervjun sändes bara några dagar innan påven hävde bannlysningen mot Richard Williamson. Uppdrag granskning anklagas enligt Svenska Dagbladets artikel för att ha gillrat en fälla för Benedictus XVI.

Richard Williamson hävdade i intervjun att det inte fanns några gaskamrar under den tid som nazisterna styrde Tyskland och att högst 200 000-300 000 judar dödats under andra världskriget.

Ett par dagar efter sändningen hävde påven bannlysningen mot Williamson och tre andra biskopar i ett brödraskap som under 20 år inte fått komma in i den katolska kyrkan.

Uppdrag granskning sände den 21 januari ett program som handlade om ett brödraskap bestående av präster som är aktiva i Sverige. De beskrivs som antisemitiska och islamofobiska.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Uppdrag Granskning

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.