Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SVT prisas som världens bästa sport-tv-kanal

Publicerad: 12 oktober 2018, 07:57

FICTS internationella jury har utsett SVT till världens bästa sport-tv-kanal. Priset delas ut på sportfilmfestivalen i Milano.


Ämnen i artikeln:

SVTHanna Stjärne

Av totalt närmare 1 700 tv-kanaler från 116 länder anses SVT göra den bästa sportrapporteringen. Bland tidigare pristagare finns Eurosport, Sky Sport och Channel One.

Den internationell juryn från FICTS framhåller i sin motivering att SVT lyfter fram idrotten med fokus på viktiga värderingar ur ett mänskligt och samhälleligt perspektiv.

”Det här är ett stort erkännande för oss och en tydlig markering att vi gör rätt som vågar bevaka idrotten ur ett större perspektiv. Förutom att livesända sport och producera sportnyheter har vi de senaste åren gått i bräschen både nationellt och internationellt för en jämställd sportbevakning. Vi har också gett perspektiv som aldrig tidigare fått utrymme i tv som i serien Regnbågshjältar där idrottare som kommit ut som gay fått dela sina historier”, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Priset delas ut på sportfilmfestivalen i Milano som arrangeras den 17 november.

SVT:s vd Hanna Stjärne kommenterar:

”Det är så oerhört välförtjänt att det här fina priset går till SVT-Sporten. Varje dag lyckas de förmedla kvalitativ bred sportjournalistik genom personliga berättelser från alla delar av landet. De håller oss i handen när hela Sverige håller andan. Och idag prisas de internationellt för sin förmåga att ständigt förnya och utmana.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTHanna Stjärne

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev