Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SVT plockar ny redaktionschef från Mittmedia

Publicerad: 26 juni 2019, 06:45

SVT Nyheter Gävleborg plockar Gefle Dagblad nyhetschef Joanna Wågström. Hon blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare för kanalen.


Ämnen i artikeln:

SVTSRMittmedia

Joanna Wågström blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Gävleborg. Hon har senast varit nyhetschef på Gefle Dagblad och har tidigare jobbat på Arbetarbladet.

”Vi är väldigt glada över rekryteringen. Joanna tillför SVT:s lokala nyheter värdefull kompetens”, säger Ingvar Näslund, biträdande programchef för SVT:s lokala nyheter i ett pressmeddelande.

Jonna Wågström själv säger att hon är hedrad över sitt nya jobb.

”Själv brinner jag inte minst för den viktiga granskande journalistiken och det ska bli superkul att tillsammans med redaktionen utveckla den delen men även allt annat som ligger i uppdraget”, säger Joanna Wågström.

Hon ersätter Jimmy Roos som i  februari sa upp sig från SVT för att i stället bli deskreporter på SR Gävleborg, vilket Vi på tv rapporterat om. 

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

SVTSRMittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.