Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SVT Pejl läggs ned

Publicerad: 18 Maj 2015, 09:57

Efter fem år som egen redaktion lägger Sveriges Television ned det prisbelönta projektet.


Ämnen i artikeln:

SVT

”Några av våra bästa projekt har byggt (…) på tittarnas och besökarnas egna berättelser” , skriver projektledaren Kristofer Sjöholm på SVT.se, där han sammanfattar de fem åren som Sveriges första datajournalistikredaktion.

”Som t ex Fas 3-projektet 2011 vårt första stora projekt som egen redaktion som vi gjorde tillsammans med Uppdrag Granskning och SVT Nyheter. När vi fick in hundratals berättelser från de som själva satt i Fas 3 åtgärder och kände sig utnyttjade kunde vi visa att detta inte bara handlade om enstaka övertramp hos några enskilda arbetsgivare, utan att det var ett systemfel.”

Fas 3-granskningen gav redaktionen Guldspaden i webbklassen år 2012. SVT Pejl har också granskat blufftelefonibolag och fått närmare 70 000 svenskar att testa sitt bredband för att undersöka täckningen runt om i landet. Vid starten valåret 2010 belönades de med Stora journalistpriset som Årets förnyare för Valpejl, där väljare kunde granska och jämföra kandidater.

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.