Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SVT omfördelar 50 miljoner

Publicerad: 20 september 2017, 10:29

TV-hus-entrén på SVT. Foto: Anders Strömquist/SVT

SVT:s ledningsenheter ska spara 50 miljoner kronor vilka i stället ska läggas på utveckling av tjänster och utbud. Det beslutet har fattats av vd Hanna Stjärne och SVT:s företagsledning.


Ämnen i artikeln:

SVTHanna Stjärne

På två år ska kostnaderna för ledningsenheterna sänkas med 50 miljoner kronor. Det för att kunna finansiera utveckligen av tjänster och utbud. Omfördelningen av resurserna beräknas vara färdig i slutet av 2019, skriver SVT:s interntidning Vipåtv.

Bakgrunden till beslutet är den ökade konkurrensen och publikens förändrade mediebeteende, säger SVT:s vd Hanna Stjärne till Vipåtv:

”I dag har vi en tuffare konkurrenssituation med fler aktörer som också levererar innehåll av hög kvalitet. Vi har som mål att hela tiden arbeta för att kunna lägga mer pengar på vår utveckling av tjänster och utbud. Nu behöver vi säkerställa att så mycket som möjligt av våra rörliga medel ska gå dit.”

Ledningsenhetens sparpaket om 50 miljoner kronor ska möjliggöras genom naturliga pensionsavgångar, frivilligpaket särskilt riktade till medarbetare inom ledningsenheterna samt en översyn av omkostnader.

Ledningsenheterna består i dag av Ekonomi, Kanal & Tablå, Strategi, HR & Kommunikation samt Teknik.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTHanna Stjärne

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.