Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SVT om den nya public service-kommissionen

Publicerad: 30 September 2015, 10:17

Det känns lite tråkigt och sorgligt att aktörerna bakom den nya public service-kommissionen ägnar sig åt det i stället för de stora gemensamma utmaningar vi står inför. Det menar SVT:s strategichef Jimmy Ahlstrand.


Ämnen i artikeln:

SVTPublic service

Min första känsla var förvåning. Det här är frågor som är grundligt utredda innan av fyra utredningar. Och vi har direktiv som samtliga åtta riksdagspartier står bakom där det står att vi inte bara får, utan ska, ha en digital närvaro.

Det säger SVT:s strategichef Jimmy Ahlstrand om den nya public service-kommission som lanserats i dag med TU, Bonnier, Schibsted Sverige, Mittmedia och Bauer Media Group som initiativtagare.

Han ser dock inte det som en krigsförklaring gentemot public service.

Mer som en missriktad åtgärd. I stället borde vi gemensamt ägna oss åt de stora utmaningar som vi alla står inför. Hoten mot journalister ökar och globala jättar tar allt större marknadsandelar till exempel. Då tycker jag att det finns annat att diskutera som är mer konstruktivt.

Men vill initiativtagarna till kommissionen prata om vilken påverkan public service-företagen har på de kommersiella medieföretagens situation kommer SVT givetvis att ställa upp och prata om det menar Jimmy Ahlstrand.

Jag har också noterat att det inte är några små aktörer som står bakom detta. Totalt har de en total omsättning på över 70 miljarder tillsammans och bara den svenska verksamheten hos dessa företag omsätter vida mer än vad vi gör på SVT, säger Jimmy Ahlstrand.

Konkurrenterna startar en public service-kommission

Ämnen i artikeln:

SVTPublic service

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.