Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SVT Nyheter får ny digital dagchef

Publicerad: 20 september 2018, 06:45

Karin Ekman blir digital dagchef för SVT Nyheter. Foto: Anders Strömquist/SVT

Karin Ekman, tidigare chef för SVT Nyheters sociala medier och ansvarig för dialogprojektet #dinröst, får en ny roll på SVT Nyheter.


Som digital dagchef kommer Karin Ekman att leda nyhetsarbetet på redaktionen samt ha det operativa ansvaret för all daglig publicering på de digitala plattformarna.

”SVT Nyheter är en stor skuta, med stora muskler och oerhört skickliga medarbetare. Att få stå vid rodret ser jag som ett verkligt privilegie och en rolig utmaning”, säger Karin Ekman i ett pressmeddelande.

Karin Ekman kommer närmast från en roll som  chef för SVT Nyheters sociala medier och ansvarig för dialogprojektet #dinröst. Dessförinnan har hon bland annat projektlett SVT:s Debatt.

”Karin Ekman är en erfaren chef som under många år jobbat med digital journalistik. I sitt tidigare jobb som chef för SVT Nyheters sociala kanaler har hon skaffat sig en djup insikt i hur publiken använder vårt nyhetsmaterial, något som kommer vara en stor tillgång i det nya jobbet som digital dagchef”, säger Michael Kucera, nyhetschef för online på SVT, i en kommentar.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.