Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag10.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SVT kritiseras av forskningsministern

Publicerad: 17 Januari 2017, 14:47

Minister för högre utbildning och forskning Helene Hellmark Knutsson. Bild tagen i maj 2016. Foto: Mikael Lundgren/Regeringskansliet

Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, säger till SR att hon är kritisk till såväl SVT som produktionsbolaget bakom dokumentärserien Kvinnorna på Fröken Frimans tid.


Ämnen i artikeln:

SVTSRJournalisten

Dokumentärserien Kvinnorna på Fröken Frimans tid har kritiserats av forskningsvärlden för att namnet på forskarna uteblev trots att serien, enligt kritikerna, bygger på mångårig forskning om rösträttsrörelsen.

Nu ger sig även forskningsministern Helene Hellmark Knutsson in i debatten. I en intervju med SR Kulturnytt säger hon:

”Jag tycker att det borde vara helt rimligt att man hade namngett de forskare som man använt sig av för det här programmet, också för att möjliggöra för tittaren att se vad som är kunskapsbelagt och faktabelagt utifrån forskare.”

Men SVT:s programbeställare Per Nyrén kallar forskningsministerns recenserande av SVT:s arbete för anmärkningsvärt i en kommentar till Journalisten.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTSRJournalisten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.