Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SVT-huset i Göteborg evakueras efter larm om pulver

Publicerad: 10 Januari 2017, 07:42

Pulver ska ha hittats i en försändelse till SVT-profilen Janne Josefsson samt intill en kaffeautomat och vid en trappa. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

SVTJanne Josefsson

En utrymning av SVT-huset på Lindholmen i Göteborg pågår just nu. Enligt uppgift ska Uppdrag Gransknings Janne Josefsson fått pulver skickat till sig. Pulver ska också ha hittats i närheten av en kaffeautomat och vid en trappa.

”Vi tar det säkra före det osäkra”, säger Ragnhild Vestman Fjällhed, platschef på SVT Göteborg till SVT.

Evakuering av all personal på SVT och Sveriges Radio pågår just nu. Tre personer som varit i kontakt med pulvret har tagits om hand av ambulanspersonal på platsen.

– Du får ta kontakt med Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör. Jag har fullt upp med räddningstjänsten, säger Ragnhild Vestman Fjällhed när Medievärlden når henne på telefon.

”Jag kan bekräfta att SVT i Göteborg har utrymts idag på förmiddagen. Det kom ett hot i form av ett brev med pulver till en av våra journalister. Vi har rutiner för sådan här händelser och dem följer vi nu. Polis och räddningstjänst är på plats för att ta reda på fakta. Vi återkommer när vi har mer information”, skriver SVT:s kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala i ett mejl.

Polisen uppger för TT att brevet också innehåller ett skrivet hot.

Ämnen i artikeln:

SVTJanne Josefsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.