Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SVT får ytterligare en utrikeskommentator

Publicerad: 30 Maj 2016, 11:20

Förstärker den fördjupande journalistiken med Erika Bjerström.


Ämnen i artikeln:

SVT

”Det är viktigt att kunna erbjuda publiken sammanhangen i världen och att kunna knyta Sverige till de globala frågorna”, säger Ingrid Thörnqvist, utrikeschef på SVT Nyheter till SVT:s interntidning Vipåtv.

I juni avslutar Erika Bjernström sin period som USA-korrespondent och går över till att bli utrikeskommentator på SVT. Hon har erfarenhet som EU-korrespondent mellan åren 2002-2006 samt som programledare för Korrespondenterna. Hon har också bevakat Afrika, klimatfrågor och globalisering och på dessa teman har hon författat tre böcker.

”Jag är hedrad och glad över förtroendet”, säger Erika Bjerström till Vipåtv.

Som utrikeskommentator på SVT får Erika Bjernström kollegan Eva Elmsäter som har samma roll. Eva Elmsäter har arbetat med utrikesbevakning i över 25 år och har tidigare varit ordförande för Reportrar utan gränser. Tjänsten som utrikeskommentator på SVT Nyheter har hon haft tidigare, men vid årsskiftet återvände hon för att efterträda Bo Inge Andersson som under våren pensionerade sig.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.