Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SVT får nyhetsprogram på lätt svenska

Publicerad: 19 Februari 2016, 07:12

Med start i april kommer SVT2 att göra nyhetssändningar på lätt svenska under vardagskvällarna. Programmet textas också på engelska och arabiska i SVT Play.


Ämnen i artikeln:

SVT

SVT:s satsning på ett nyhetsprogram med ett enklare, mer lättbegripligt språk drar igång första april. Programmet riktar sig till personer som ännu inte behärskar svenska språket fullt ut:

Med lätt svenska når vi alla som oavsett ursprung har svårt att hänga med i vanliga nyhetssändningar och med arabiska och engelska når vi en majoritet av dem som just nu kommer till Sverige, skriver Helena Olsson, programbeställare på SVT, i ett blogginlägg.

Nyhetssändningarna är en av flera insatser för att öka tillgängligheten mot publiken. En annan är att programtitlar som Fosterland och Doreen kommer hem översätts till engelska och arabiska i SVT Play.

Dessa serier har ett innehåll som rör sig kring en just nu högaktuellt politisk axel den som rör integration samt möjligheter och spänningar i kölvattnet av ökad invandring, skriver Helena Olsson vidare.

Genom att bredda utbudet hoppas SVT kunna inkludera fler.

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.