Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SVT Debatt sågas efter Haddile-inslaget

Publicerad: 28 september 2012, 05:29

Redaktionellt haveri. Redaktionen har tappat greppet. SVT Debatt får mycket hård kritik efter gårdagens sändning där tvååriga Haddiles situation diskuterades.


I gårdagens sändning medverkade en man som påstods ha levt med Haddiles mamma för några år sedan.

Intervjun med mannen i studion var osmaklig. Han fick i livesänding framföra en mängd uppgifter av betydelse för utredningen om Haddiles öde, uppgifter som var omöjliga att kontrollera och i sändning förhålla sig till. Han fick insinuanta frågor om Haddiles skador, ungefär som i ett polisförhör.

Det skriver professorn i statsvetenskap, Ulf Bjereld på sin blogg. Han avslutar med programmet igår var ett lågvattenmärke, inte bara för SVT Debatt utan för public service. Programmets varumärke är nu så svårt skadat att det är osäkert om programmet kan hämta sig. Det behövs en omedelbar pudel – stor som en elefant – för att.hantera gårdagens redaktionella haveri.

På Twitter skriver Folkbladets chefredaktör Daniel Nordström: Det känns onekligen ytterst osmakligt att så mycket kring denna känsliga historia lämnas ut offentligt

Kristdemokraternas pressekreterare Fredrik Hardt tar till svordomar för att beskriva sin ilska:

Hela #SVTdebatt redaktionen borde ta mig fan skämmas, att ni utnyttjar människor på detta sätt och har folk som inget vet att kommentera

Se programmet här:

Håller du med om kritiken, Mette Friberg? 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev