Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SVT-chef: Vi ser över personalpolitiken

Publicerad: 21 Mars 2019, 13:59

Andreas Bedinger Foto: Anders Strömquist/SVT

Kritiken mot SVT:s personalpolitik blir allt kraftigare. Nu säger Andreas Bedinger, divisionschef för allmän tv-verksamhet på SVT, att de håller på att se över frågan.


Ämnen i artikeln:

SVT

Under onsdagen blev kritiken mot SVT:s personalpolitik än mer högljud. Efter att flera framstående profiler klivit fram och berättat om hur de blivit behandlade stämde 43 anställda vid SVT Kultur in i kritiken. I en debattartikel skriver de att personalpolitiken på SVT hotar kanalens samhällsuppdrag och måste ändras.

Andreas Bedinger, divisionschef för allmän tv på SVT, säger att han tar kritiken på allvar.

– Jag tänker att det såklart är tråkigt att de upplever det på det sätt som de skriver i det här brevet. Det är beklagligt, säger han och fortsätter:

– Det finns brister i hur vi hanterar de tidsbegränsade anställningarna. Vi kan bli tydligare kring vad som gäller för de olika anställningsformerna. Jag tror också att vi kan ha bättre framförhållning kring de tidsbegränsade anställningarna, säger han.

Kritiken har, innan den publicerades i Expressen, framförts till ledningen vid ett möte som hölls på SVT. Med på mötet, som Medievärlden tidigare rapporterat om, var anställda vid kulturredaktionen, frilansare och flera chefer.

– Vi hade en lång och bra dialog med de som stod bakom brevet och andra medarbetare och chefer på den avdelning som de jobbar på, säger Andreas Bedinger.

Den fortsatta diskussionen om situationen för personalen vill han ta internt. Sedan en månad tillbaka pågår det en översyn av hur avdelningarna på kanalen ska organisera sig och hur de ska samarbeta med andra avdelningar och vad det betyder för bemanningen.

– De ska också kolla på hur de ska verka för en arbetsmiljö som är i samma toppklass som jag upplever att många andra delar av avdelningen kärndelar är, säger han.

Den närmsta månaden ska avdelningarna och Andreas Bedinger sitta ned och titta på vad de kommit fram till. Därefter ska det dras slutsatser kring om det behövs förändring.

– De slutsatserna vill jag ska vara klara till sommaren. Genom vårt beteende och vår kommunikation behöver vi visa att vi på riktigt bryr oss om de här personernas synpunkter och situation.

SVT kommer inte att gå ut med resultaten av översyn offentligt utan processen ska hållas internt, säger Andreas Bedinger.

Andreas Bedinger framhåller dock att det ingår i SVT:s uppdrag att de ska ha rotation i personalstyrkan.

– Det är för att värna tittarnas perspektiv. Vi ska ha ett inflöde och en mångfald av perspektiv, idéer och produktionsformer. Därför har vi exempelvis anställningsformer i kollektivavtalet som gör att vi kan ha ganska långa tidsbegränsade anställningsformer. Den här balansen måste vi fortsätta ha. Många är fast anställda, men en del kommer att behöva vara här på tidsbegränsade förutsättningar av de här skälen.

Svenska Journalistförbundets ordförande Ulrika Hyllert har tidigare sagt till Medievärlden att SVT använder kryphål i lagen som gör att de kan runda Lagen om anställningskydd (LAS).

– Vi har försökt lösa detta i våra kollektivavtal men skrivningar räcker uppenbarligen inte när arbetsgivaren alltid försöker komma runt dem, säger hon.

Andreas Bedinger håller inte med om kritiken.

– Vi försöker följa de avtal och lagar som vi har till punkt och pricka på ett sätt som är schysst, riktigt och rätt. Med det sagt så behöver vi titta på, i samverkan med de fackliga organisationerna, hur avtalen ser ut just nu och hur vi kan samarbeta mellan parterna för att ta oss an de problem som pekats ut som brister i arbetsmiljön.

Har ni satt utlasningar i system för att slippa få folk som har förtur till fasta tjänster?

– Hela kollektivavtalen är ett komplement till LAS. Vissa saker i arbetsrättslagstiftningen överlämnar man till kollektivavtalen som reglerar anställningsvillkoren. De tidsbegränsningar blir de som är de som gäller i kollektivavtalen. Kollektivavtalen och vårt uppdrag har gett oss ökade möjligheter att titta på tidsbegränsningar för de här. Men det måste vi fortsätta att prata om med de fackliga organisationerna och med de som är inne på de tidsbegränsade anställningarna.

Men har ni i dag ett system där man som vikarie, med största sannolikhet, kommer att bli utlasad?

– Jag vet att begreppet inlasad/utlasad finns i språkbegreppet. Det har varit så under många år. Jag upplever att de är uttryck för när arbetsrättslagstiftningen sätter upp olika typer av tidsaspekter kring när olika saker behöver ske. Det styr såklart en arbetsgivare. Att fatta beslut om hur vi ska se på relationen och engagemanget i den här individen styrs av tider kopplat till LAS. Ibland gör det att det förlängs och då kallar man det inlasad, ibland gör det att arbetsgivaren inte känner att det finns en långsiktighet, då gör det att anställningen, på grund av tidsbegränsingarna, avslutas innan det leder vidare. Det är en signal kring att de är ganska förvirrat kring vad de olika anställningsformerna sätter för tidsgränser och vad det betyder för individerna. Jag upplever inte att det är kopplat till en medveten systematik för att frysa ut folk, säger Andreas Bedinger.

Hur tror du att det här kan påverka SVT:s varumärke?

– Jag tror det är väldigt viktigt för oss hur vi uppfattas av våra nuvarande medarbetare, våra potentiella framtida medarbetare och av hela publiken. Jag tror och hoppas av det finns många anställda som fortfarande har en positiv syn på SVT som arbetsgivare totalt sett. Och att det gör att vi kan fortsätta locka talanger.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.