Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SVT blockade m-politiker

Publicerad: 25 Augusti 2015, 04:42

SVT Gävleborg har stoppat m-politikern Lars Beckman från att följa kanalens Twitterflöde.


Ämnen i artikeln:

Twitter

Anledningen är ett antal kommentarer som ansvarige utgivaren Jimmy Roos anser förringar de unga flickor som deltog i ponny-SM.

Lars Beckman sitter i kommunalfullmäktige samt är flitigt närvarande på Twitter. Den tweet som blev droppen löd: ”Den hårda granskningen av s v mp fortsätter i @svtgavleborg För 8 miljarder får vi veta att ponny-SM har inletts?”.

SVT Nyheter Gävleborg har aldrig tidigare blockat någon från något av de social medier där vi finns. SVT:s policy är att inte blockera följare. Men jag ville markera mot det som jag ansåg var en förminskning av de flickor vi berättade om i reportaget från ponny-SM, säger Jimmy Roos till Arbetarbladet.

Lars Beckman menar att det handlar om en vänstervinkling hos public service och att det skapat en irritation att han påpekat den:

Det måste vara pinsamt för SVT att göra ett tio minuters reportage om ponny-SM medan de helt negligerar näringslivets syn på avvecklad kärnkraft, säger Lars Beckman till Arbetarbladet.

SVT Gävleborgs blockad av Lars Beckman på Twitter pågick från mitten av juli till i går, måndag.

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.