Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sveriges Radios nya kulturkorre kallar sig eurocentrisk

Publicerad: 6 Maj 2010, 09:15

Sveriges Radio har inrättat tjänsten kulturkorrespondent som innebär att följa och kommentera det internationella kulturlivet.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Gunnar Bolin kommer att vara stationerad i Sverige men bevaka internationella kulturlivet. I ett pressmeddealnde skriver han: ”Jag är rätt så eurocentrisk men jag lovar att vidga min horisont.

Naturligtvis kan jag inte bevaka hela världens kulturliv heltäckande. Jag kommer att fortsätta att läsa mina tyska favoritsajter, ta del av kloka ställen där idé- och kulturdebatt från andra språkområden sammanfattas. Men jag kommer också se till att jag på olika sätt får en överblick över språkområden där jag idag inte har någon koll, fortsätter han.

Gunnar Bolin är född 1957 och har arbetat på Sveriges Radio sedan 1986. Sedan 1989 arbetar Gunnar på Kulturredaktionen där han bland annat varit programledare, kritiker och producent. 2001-2003 var Gunnar Bolin Sveriges Radios korrespondent i Berlin.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.