Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sveriges Radio startar nyhetskanal

Publicerad: 9 Maj 2011, 10:58

Nyhetskanalen ska samla nyheter från Sveriges Radios alla hörn. En redaktion med 20 personer ska sända från morgon till kväll. (Uppdaterad)


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Den nya kanalen som ska testas i höst ska sända nyheter, kommentarer och reaktioner från publiken, enligt Björn Löfdahl, programdirektör på Sveriges Radio. Materialet kommer från Sveriges Radios alla redaktioner och uppdateras löpande under hela dagen. Sändningarna sker via webben och i mobiltelefonen.

Har ni inte redan mycket nyheter i Sveriges Radio?

Jo, fast vi har ju ingen talande, flödande, levande nyhetskanal. Vi tror på det här med att höra röster, ja radio helt enkelt. Och vi vill testa att visa upp hela SR:s nyhetsmaterial i olika former.

Sveriges Radio ska testa konceptet i höst, och planerar då för en redaktion på cirka 20 personer.

Vi testar det här i höst för att se hur det blir. Det är något vi gått och funderat på i flera år, att testa en ständigt uppdaterad livesändning av nyheter.

Vi vill testa göra en mycket mer mobil journalistik för en mobil publik. Hur låter det och hur fungerar det, och hur kan man kombinera det med vad som visas i mobilens fönster? Vi vill testa hur radion ska fungera i framtiden.

Ska ni utveckla applikationer för Iphone, Ipad och Android?

Så långt har vi inte kommit.

Finns det något namn än?

Nej, det finns bara några rader på ett papper.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.