Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Sveriges Radio sexfaldigt prisat på New York Festivals

Publicerad: 21 juni 2016, 05:15

Daniel Velasco, Karin Wettre, Maria Ridderstedt, Bo-Göran Bodin. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Två guld, två silver och två brons tar SR:s reportrar med sig från galan i New York i natt.


Ämnen i artikeln:

New York FestivalsSR

Sveriges Radios undersökande journalister Daniel Velasco och Bo-Göran Bodin, som båda tagit hem guld i i den internationella radiotävlingen, prisades ännu en gång med guld i New York Festivals. Denna gång för P1 Dokumentären Död i slutet rum som de båda står bakom.

I dokumentären granskar journalisterna omständigheterna när 28-årige Sinthu Selvarajah dör vid ett vid ett polisingripande på ett sjukhus i Västerås. Sinthus vänner hjälpte honom till sjukhuset efter att han hamnat i en psykos. Ett dygn senare lyfter fem poliser ut honom ur ett rum, sjukvårdspersonalen upptäcker att han slutat andas. Samtliga poliser frias, men vittnen och experter som Daniel Velasco och Bo-Göran Bodin talat med berättar om ett dödligt grepp.

”Priset är naturligtvis ett kvitto på att vi berättat något viktigt. Vi kunde avslöja hur polisen använde dödliga metoder mot 28-årige Sinthu Selvarajah, som var psykiskt sjuk och befann sig inlåst på en vårdavdelning. Vi kunde dessutom visa hur polisutredningen som skulle granska ingripandet hade totalhavererat, vilket innebar att ingen ställdes till svars för Sinthus död”, säger Bo-Göran Bodin, som nyligen tilldelades Advokatsamfundets journalistpris 2016.

Under nattens prisutdelning kammade också radiokollegorna Maria Ridderstedt och Karin Wettre hem två silver för sin P1 Dokumentär Taxikungen. Även Barnradion plockade hem tre priser på New York Festivals. Det blev guld för Drama för unga i Barnradion och ett brons vardera för Som trolleri och podden 1000 modiga frågor.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

New York FestivalsSR

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev