Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag15.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sveriges Radio: Jumbotron är nytt för oss

Det är första gången vi testar att finnas med i en Jumbotron, och det ställer oss inför nya utmaningar och frågor, skriver Sveriges Radio i ett svar på Magnus Karlssons kritik.

Publicerad: 23 September 2011, 05:17


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

När Växjö för första gången får ett lag i elitserien i ishockey, är det en historisk händelse som intresserar en stor del av den lokala publiken. Dessutom har man till denna säsong byggt en stor idrottsanläggning. Självklart ska Sveriges Radio P4 Kronoberg bevaka, granska och rapportera om detta. Självklart ska så många som möjligt få möjlighet att ta del av detta.

Beslutet att satsa lite extra på sportbevakningen i Kronoberg är alltså en alltigenom journalistisk bedömning där vår redaktion precis som vanligt fattar alla beslut om innehåll och utformning.

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.

Sveriges Radio har under flera år haft webb- och mobilsändningar från alla elitseriens matcher och det fortsätter vi med i år. När nu även Växjö finns på elitseriekartan sänder vi följdriktigt webbradio även från matcherna i Vida Arena.

En liten del av webbsändningarna kring Växjö Lakers matcher kan man i år följa på jumbotronen i arenan, både inför matcherna och i pauserna. Det är något nytt men helt i linje med Sveriges Radios ambition att finnas där publiken finns, vare sig det är i köksradion, på webben, i mobilen, vid utesändningar, ljudklipp på tidningssidor, hos bloggare, på jumbotroner m.fl. Sveriges Radio öppnar upp och erbjuder vårt material till alla som vill använda det på sina egna plattformar.

Självklart ska P4 Kronobergs sändningar från hockeymatcherna i Växjö präglas av samma opartiskhet och saklighet som andra sändningar i Sveriges Radio. Samma regler gäller oavsett vilken kanal eller plattform som vårt material sänds på, reglerna om journalistisk integritet och utgivaransvar gäller som alltid.

Magnus Karlsson, chefredaktör på Smålandsposten, månar om public service och Sveriges Radios ställning som oberoende granskare. Det är glädjande att vi är överens om att det är vår roll och vi kan lugna honom på alla punkter.

*Det finns inga förpliktelser mellan Sveriges Radio och Växjö Lakers som påverkar våra möjligheter att bedriva självständig journalistik.

*Sportbevakning ingår i P4:s uppdrag och kostnaden före detta projekt är en innehållsmässigt motiverad prioritering av budgeten.

Elitseriehockey på Sveriges Radios webb är som sagt inget nytt. Däremot är det första gången vi testar att finnas med i en Jumbotron, och det ställer oss inför nya utmaningar och frågor som vi ödmjukt ska ta oss an. Vi ska mycket noga följa och utveckla och utvärdera hur det fungerar och vad det innebär för publiken.

Gäller inte etiken i hockeyn, Svegfors?
Björn Löfdahl, programdirektör, Ulf Myrestam, kanalchef P4 Kronoberg

Axel Andén

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.