Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Sveriges första falafelredaktör

Publicerad: 10 december 2013, 12:37

Seriös journalistik och klacksparkar blandas i Sydsvenskans falafelblogg. Federico Moreno har järnkoll Malmös nationalrätt.


Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Här finns Malmös godaste falafel. Det läste en av Sydsvenskans chefer på en skylt och reagerade direkt. Det går inte att påstå något sådant utan att ha ordentligt på fötterna.

Falafelfanatikern Federico Moreno fick uppdraget att utröna om det verkligen var sant.

Först var tanken att han skulle äta falafel till frukost, lunch och middag i en månad, i god Supersize me anda.

Men där satte jag stopp.

Men omkring fem dagar i veckan brukar det bli falafel i alla fall. Vilket är tillräckligt menade ledningen.

Så han fick bli falafelredaktör med egen blogg att breda ut sig i om kikärtsrättens alla fördelar. Samt göra en riktig kartläggning över alla ställen i staden som serverar den arabiska gatumaten som numera också är ett signum för Malmö.

För så är det menar Federico Moreno.

Alla vet att det är här som den bästa falafeln finns.

Till exempel menar han, lite stöddigt kanske, att den variant som serveras i Stockholm är betrakta som ”falafelattrapper”.

Men det är inte bara maten som bedömas. Även arbetsförhållanden för de som jobbar på de olika falafelställena undersöks.

Riktiga arbetsplatsreportage.

I dagens tidning finns en stor kartläggning av politikernas kunskaper om och inställning till maträtten. En ödesfråga enligt Federico Moreno. De som inte gillar den eller visar att de inte har koll är i princip rökta i september.

De kommer absolut att få det tufft.

Men när det kommer till själva kärnfrågan tycker han att den blir för tuff.

Var finns Malmös bästa falafel då?

Nja Det måste juryn avgöra. I och med att jag är falafelredaktör vill jag inte gå ut med min åsikt. Det skulle kunna påverka dem. Och det här är otroligt seriöst. Så det vill jag inte säga.

Juryn består av tre falafelkännare av rang som är så intresserade och engagerade i frågan att det är mycket sannolikt att de sitter och googlar falafel regelbundet.

Precis. Så är det, därför vågar jag inte säga något.

Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News