Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sveriges Annonsörer: Ett urbota dumt förslag

Publicerad: 19 September 2013, 09:42

Vänsterpartiets förslag att avskaffa gatureklamen i Stockholm är "urbota dumt", enligt Sveriges Annonsörers vd Anders Ericson.


Ämnen i artikeln:

Sveriges AnnonsörerAnders Ericson

Vänsterpartiet i Stockholm har skrivit en motion om att ta bort all utomhusreklam i Stockholm.

”Det är ett urbota dumt förslag och jag är övertygad om att de flesta stockholmare kommer att göra tummen ner. Och vad vore Times Square utan reklam? Tänk vad härligt med neonskyltar som lyser upp vårt mörka land i höstrusk och vintermörker”, säger Anders Ericson i ett pressmeddelande.

”När Vänsterpartiet säger att de vill förbjuda utomhusreklam utifrån ett medborgarperspektiv är det förmodligen behändigast att inte påpeka hur reklamen faktiskt bidrar till vår fina utomhusmiljö. Reklam bekostar nämligen väldigt mycket av den, som till exempel busskurer och lånecyklar. Dessutom skulle kollektivtrafiken bli mycket dyrare utan reklamen som finansierar den och det är knappast positivt för invånare och besökare”, säger han vidare.

V vill ha bort gatureklamen i Stockholm

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.