Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sverige behöver mer tid för presstödssvaret

Publicerad: 16 September 2009, 05:45

Sverige kommer med all säkerhet att begära förlängd tid för sitt svar på EU-kommissionens analys av presstödet. Det är storstadsstödet till Svenska Dagbladet och Skånska Dagbladet som är stötestenen.


Ämnen i artikeln:

Presstöd

Kulturdepartementet arbetar med Sveriges svar på kommissionens syn på det svenska presstödets driftstöd. Den 22 september ska svaret vara lämnat till kommissionen.

Med all säkerhet begär kulturdepartementet mer tid.

– Kommissionen har öppnat för förlängd tid vid behov, säger Martin Persson på kulturdepartementet.

EU-kommissionen säger i sin analys av det svenska presstödet i stort sett ja till systemet – det är motiverat med ett stöd och det kan försvaras förhållandevis EG-fördragets strikta syn på statsstöd.

Det som är ett problem är stödet till storstadstidningarna Svenska Dagbladet och Skånska Dagbladet som i år får vardera 63,9 miljoner. Kommissionen finner att stödet snedvrider konkurrens och påverkar handel mellan länder på ett sätt som inte är förenligt med fördraget. I alla fall har inte Sverige hittills presenterat argument för stödet som är tillräckligt starka.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Presstöd

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.