Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Svensson pudlar om kritiserad tweet

Publicerad: 8 September 2016, 04:59

Robert Laul krävde i går i en debattartikel att Niklas Svensson skulle lämna tillbaka sin presslegitimation. Det efter att Svensson twittrat att asylsökande som ljuger om sin ålder borde utvisas. Nu är tweeten borttagen.


Ämnen i artikeln:

Robert LaulNiklas Svensson

I helgen twittrade Expressens politiske reporter Niklas Svensson att: ”Den asylsökande som ljuger om sin ålder borde naturligtvis omedelbart tvingas lämna landet. Anser många. Och jag.”

Tweeten fick kritik från flera håll, bland annat från Aftonbladets sportjournalist Robert Laul som i en debattartikel på SVT Opinion i går ifrågasatte Svenssons agerande och menade att konsekvensen av det Svensson uttryckte i sin tweet innebär att ”den som ljuger om sin ålder gott kan dö”. Laul framhöll vidare att journalisters främsta lojalitet är gentemot medborgarna och krävde därefter att Niklas Svensson skulle lämna tillbaka sitt presslegg.

Svensson var inbjuden att debattera kritiken mot den politiska tweeten i Aktuellt i går kväll men avböjde, enligt programledare Anders Holmberg.

Den kritiserade tweeten är nu raderad. På sina sociala medier-konton beskriver Niklas Svensson varför:

”Ett par saker, apropå min tidigare tweet om asylsökande som ljuger om ålder: Det var snabbt, dumt och slarvigt formulerat. Jag menade inte att någon ska utvisas till tortyr eller dödsstraff, vilket påstås i debatten nu. Jag menade inte heller att den som har rätt till asyl ska kastas ut. Självklart ska asylrätten gälla. Min slarviga formulering har – med all rätt – ifrågasatts och kritiserats. Därför raderade jag tweeten häromdagen. Men presskortet behåller jag. Och nyhetstips – liksom både synpunkter och kritik – tar jag mer än gärna emot, också i fortsättningen”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Robert LaulNiklas Svensson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.