Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Svenskar i sex juryer i Eurobest

Publicerad: 7 Augusti 2008, 11:12

Sverige får sex platser i juryerna i prestigefulla reklamtävlingen Eurobest. Dessutom har en svensk utsetts till juryordförande. I år avgörs tävlingen i Stockholm på Berns i december.


Eurobest Awards har i år byggts ut till sex juryer som hanterar tio kategorier: den stora juryn med traditionella reklamkanalerna TV/bio, tryck, utomhus och radio, och så Direct & Sales Promotion, Interaktivt, Medieval, Design och Integrerat.

I fjol hanterade juryerna 5333 tävlingsbidrag från 37 länder.

I år samlas juryerna i Stockholm i samband med den tre dagars ”reklamfestival”, som Reklamförbundet kallar det, som Eurobest vuxit till. Festivalen hålls på Berns i Stockholm i början av december och Reklamförbundet är medarrangör.

Svenska Reklamförbundet nominerar 12 kandidater, två till varje jury. Jurymedlemmarna väljs sedan ut av Cannes Lions International Advertising Festival.

– Jurymedlemmar ska vara seniora och själva belönade, säger förbundets vd Pia Grahn Brinkell.

Most decorated?

– Ja, haha, det går med nationella tävlingar, men det ska helst vara pris i internationella tävlingar. Och det har vi allt fler som är, det är roligt. Juryerfarenhet är också viktigt.

Den svenska juryordföranden är redan utsedd.

– Det är ett hedersuppdrag.

Vet du vem det är?

– Ja, men jag får inte säga vem det är.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.