Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag10.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Svenskans rekordresultat – på väg mot balans

Publicerad: 17 Augusti 2006, 13:48

Svenska Dagbladet gör sitt bästa halvårsresultat någonsin. Ett plus på 17 miljoner - inklusive driftstödet på 32, 7 miljoner - innebär att tidningen är på väg att balansera kostnader och intäkter.


– Vårt mål är att nå balans, säger en påtagligt nöjd Raoul Grünthal, ny vd på Svenska Dagbladet.
– Konkurrensen är ohyggligt hård, men vi kämpar på.
Tidningen ökar upplageintäkterna från 200 miljoner första halvåret i fjol till 213 i år. Annonsintäkterna ökar från 213 till 261 miljoner.
Samtidigt har kostnaderna ökat från 444 miljoner till 494. Enligt presskommunikén beror det på nyanställningar och satsningar på nya produkter: traditionella magasin kopplade till papperstidningen och den omfattande nätsatsningen i SvD Nya Medier.
– Det är viktigt att vi inte bara sparar företaget till ett bra resultat, utan också utvecklar för att tjäna nya pengar, förklarar Raoul Grünthal.
Blir det svårare att slåss om ”den nya pengarna” med Thorbjörn Larsson i DNs ledning?
– Han är otroligt duktig. Men vår stora konkurrent är inte DN och vi är inte deras stora konkurrent. Det är på nätet det händer, där finns helt nya aktörer, det är där vi ska finna de nya intäkterna.
– Det kan till och med vara bra för oss att DN under Thorbjörn Larssons ledning gör en del som borde varit gjort för länge sedan.
Anders  Ahlberg

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.