Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Svenskans redaktionschef om Gärderuds avhopp från Bragdjuryn

Publicerad: 23 Oktober 2012, 12:07

Det är tråkigt att Anders Gärderud inte vill vara med i Bragdguldsjuryn längre. Han hade kanske kommit på andra tankar om vi pratat innan, säger Ola Billger på Svenska Dagbladet.


Den svenska friidrottslegenden Anders Gärderud lämnar juryn som utser vem som ska få Svenska Dagbladets Bragdguld. Anledningen är tidningens beslut att lägga ner den egna sportredaktionen.

Svenska Dagbladet står som avsändare till Sveriges förnämsta idrottspris samtidigt som man lägger ned sin sportredaktion, det rimmar väldigt illa, säger han till Dagens Nyheter.

Kan det urholka Bragdguldets värde?

Nej det tycker jag inte. Tyngden i Bragdguldet bor i den långa traditionen (priset har delats ut sedan 1925) och den otroligt kompetenta juryn som i dag består av 12 personer plus mig och vår chefredaktör, Lena K Samuelsson.

Några andra avhopp från juryn tror inte Ola Billger det kommer att bli.

Han gör det som en protest mot att Svenska Dagbladet slutar ha en egen sportredaktion. Har du någon förståelse för reaktionen?

Klart att jag kan förstå varför han reagerar på det sättet, Anders är en känslomänniska. Men det viktiga är framför allt att en tidning har en egen sportröst, och det kommer vi att ha även fortsättningsvis. Och kanske hade han kommit på andra tankar om vi bara pratas vid innan.

När det är klart vilka som kommer att sköta Svenska Dagbladets sportbevakning i framtiden kan Ola Billger inte säga:

Vi för fortfarande samtal med flera duktiga parter. Och ingenting är klart för än allt är klart här. Men det kommer inte att bli i närtid i alla fall.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.