Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Svenskan hoppas att presstödsförslaget dras tillbaka

Publicerad: 10 Maj 2008, 19:01

Svenska Dagbladets vd Raoul Grüntahl hoppas att regeringen ska dra tillbaka förslaget om ett förändrat presstöd när det visat sig att "EU inte ställer krav på det".


Schibsted Svenska AB är en av remissinstanserna som kan ge sina synpunkter på regeringens förslag till förändrat presstödssystem, med främsta förändring att det särskilda storstadsstödet försvinner.

Om det blir Schibsted eller Svenska Dagbladet som svarar är inte klart än, enligt Raoul Grüntahl. Han menar att regeringens förslag bygger på ”felaktiga premisser”. Det som kommit fram under den senaste tiden – bland annat Margot Wallströms uttalande i tisdags att kommissionen inte tagit ställning till det svenska presstödet – visar att det inte finns något krav från EU att ändra stödet. Därför hoppas han att ansvariga politiker inte ska driva igenom ändringarna.

Bonniers lämnade sitt remissvar i tisdags. Det innehöll bland annat det klagomål mot presstödet som koncernen lämnade till kommissionen i februari i fjol.

Schibsteds/Svenska Dagbladets remissvar kommer att dröja:
– Vi lämnar det inte de närmaste dagarna.

Samordnar ni ert svar med Skånska Dagbladet?

– Nej, det gör vi inte.

Svenska Dagbladet försämrade sitt kvartalsresultat något mot i fjol. Detta har dock ingen bäring på presstödsfrågan.

– Presstödet handlar visserligen om väldigt mycket pengar, säger Raoul Grüntahl, men vi ska fortsätta att växa oss till lönsamhet.
– Vi jagar marknadsandelar – vi ska inte spara oss till lönsamhet.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.