Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Svenska Pens ordförande lämnar

Publicerad: 20 April 2018, 06:18

Elisabeth Åsbrink Fotograf: Eva Tedesjö

Elisabeth Åsbrink, ordförande för Svenska Pen sedan ett år tillbaka, lämnar sitt uppdrag eftersom arbetsbördan blev för hög.


I maj förra året valdes författaren och journalisten Elisabeth Åsbrink till organisationen Svenska Pens ordförande. Hon tog då över efter Ola Larsmo. Svenska Pen verkar för intellektuell frihet och värnar yttrandefriheten.

Nu står det klart att hon slutar som ordförande. Anledningen är att arbetsbelastningen blivit för hög. När hon nu lämnar frigörs tid att fortsätta arbeta med liknande frågor men ”i andra former och på andra arenor”.

”Det finns en gräns för hur mycket man som författare kan arbeta ideellt. Jag tror att det kan vara bra att ett uppdrag av detta slag roterar och att många kan dela på det”, säger Elisabeth Åsbrink till DN.

En ny ordförande kommer att väljas vid föreningens årsmöte den 25 april.

Elisabeth Åsbrink medverkar regelbundet i DN Kultur och har tidigare varit reporter och redaktör på Sveriges Television.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.