Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

”Svenska medier har levererat en imponerande valbevakning”

Publicerad: 8 Januari 2019, 09:00

Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle på TV4 Foto: Per Bäckstrand

Bäst under 2018 var mediernas valbevakning, och det har resulterat i bra betyg från läsare och tittare, säger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle på TV4.


Ämnen i artikeln:

TV4Viveka Hansson

Vad var förra årets stora mediehändelse?

– Störst underhållningsvärde har rapporteringen kring Svenska Akademien bjudit på. Den rymmer också delar som definitivt är mindre lustiga. En angelägen bevakning på flera sätt.

Vad var förra årets viktigaste publicering?

– Svenska medier har sammantaget levererat en imponerande valbevakning, som också fått bra betyg av tittare och läsare i olika mätningar, inte minst kring trovärdighet, vilket är glädjande.

Vad var sämst under förra året?

– Sämst måste ju ändå vara att mord, fängslanden, och kidnappningar av journalister runt om i världen ökat i år jämfört med förra året, enligt Reportrar utan gränsers rapport.

Om du ska titta framåt; vad kommer prägla branschen 2019?

– Klimatbevakningen. Och politiken. Ökat utbud av svensk och nordisk dramaproduktion. Bättre tv-tjänster. Sedan kommer det att pratas om ljud och smarta högtalare, men det kommer att hända mindre med detta i praktiken än så länge.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

TV4Viveka Hansson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.