Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Svenska Dagbladets vd lämnar – ersätts av chefredaktören

Publicerad: 10 januari 2018, 12:28

Gunilla Asker. Pressbild från Svenska Dagbladet. Foto: Joakim Ståhl

Gunilla Asker slutar som vd på Svenska Dagbladet efter nio år – och ersätts av Fredric Karén som blir publisher


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetFredric KarénGunilla Asker

Schibsteds avskaffar den traditionella vd-rollen på sina medieföretag i samband med att försäljningsansvaret hamnar på central nivå. Ofta resulterar det i att tidningarnas chefredaktörer blir publishers, som Jan Helin och Sofia Olsson Olsén på Aftonbladet.

I samband med den förändringen lämnar vd:n Gunilla Asker företaget – och chefredaktören Fredric Karén blir publisher.

Gunilla Asker har jobbat på Svenska Dagbladet sedan 2005, först som marknads- och försäljningsdirektör och sedan som vd. När hon blev vd 2009 var hon den första kvinnan på den posten i Svenska Dagbladets historia.

”Jag har haft en mycket intressant och rolig tid på SvD och Schibsted och är glad över de spännande chefsroller som jag blivit erbjuden inom Schibsted i samband med organisationsförändringen. När nu vd-uppdraget på SvD upphör i sin nuvarande form, tycker jag dock att är det dags för mig att gå vidare. Jag ser fram emot att få pröva mina erfarenheter av bland annat digital innovation och av ledarskap i förändring i ett nytt sammanhang”, säger hon i ett pressmeddelande.

Gunilla Asker lämnar över vd-uppdraget 8 februari och fortsätter inom Schibsted fram till den 1 april.

”Gunilla Asker har gjort ett imponerande jobb som vd för SvD, men också viktiga insatser för hela Schibstedkoncernen. Hon är en stark och omtyckt ledare som på ett framåtblickande och kundfokuserat sätt har lett SvD genom en tid av genomgripande förändringar”, säger Raoul Grünthal, vd på Schibsted Media Divison, i pressmeddelandet.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.