Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Svenska Dagbladet stannar i Schibsted

Publicerad: 2 December 2015, 07:08

Det planerade samgåendet mellan Mittmedia och Svenska Dagbladet blir inte av.


Ämnen i artikeln:

MittmediaSvenska Dagbladet

Schibsted skriver i ett pressmeddelande att de rätta förutsättningarna inte finns för tillfället och att parterna är överens om att låta avsiktsförklaringen förfalla denna vecka.

”Att skapa en ny mediekoncern är en komplicerad process. Vi har haft goda och konstruktiva samtal med Mittmedia, som vi tycker är en spännande och intressant koncern. Vi tror fortfarande på tanken att tätare samarbeten vore bra för branschen, men under samtalens gång har vi kommit fram till att förutsättningarna för just den här affären inte är de optimala för tillfället”, säger Raoul Grünthal, Sverigechef för Schibsted och styrelseordförande i SvD.

”Det har varit bra och givande diskussioner. Mittmedias tidningar och Svenska Dagbladet står båda för god kvalitetsjournalistik och jag är nöjd med diskussionerna. Men jag delar uppfattningen att vi fortfarande står en bit ifrån varandra. Därför är det just nu inte meningsfullt att förnya avsiktsförklaringen”, säger Lars Leijonborg, styrelseordförande i Mittmedia, i en kommentar.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

MittmediaSvenska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.