Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Svensk press manifesterar för tryckfriheten redan i juni

Publicerad: 21 Maj 2008, 13:20

Tryckfrihetsdagen är i år framflyttad till början av juni. Den 2 juni för de tidningar som kommer ut på då annars den 3 eller 4. Meningen är att svensk dagspress ska manifestera för det fria ordet i samband med WAN-konferensen i Göteborg, som pågår 1 till 4 juni.


Manifestationens form känns igen från förra gången. Meningen är att tidningar och nät ska ta in ”annonser” där det står ”Den här tidningen (alternativt Den här nättidningen) är inte godkänd av  staten” eller ”Den här artikeln/bilden är inte godkänd av staten”.

– Skicka gärna era tidningar med annonserna till Göteborg, så att konferensbesökarna får se de svenska  tidningarnas gemensamma satsning, sade Tidningsutgivarnas vd Anna Serner då hon under utgivarnas årsmöte hos Corren i Linköping presenterade satsningen.

Hon berättade också att den traditionella tryckfrihetsdagen, den 30 augusti, inte försvinner i och med junisatsningen. Då kommer JK Göran Lambertz att grillas i sin roll som grundlagsutredare av Medievärldens chefredaktör Anders Ahlberg.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.