Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Svensk-irakisk journalist dödad av IS

Publicerad: 5 Maj 2015, 04:56

Journalisten Ammar al-Shahbander, som arbetade med pressfrihetsfrågor i Irak och Syrien, dödades av en bilbomb i Bagdad.


Ammar al-Shahbander var en erfaren reporter och byråchef för Institute for War & Peace Reporting, IWPR, i Bagdad. Han var på väg hem från ett café när han dödades av en bilmbomb, i ett attentat som Islamiska staten har tagit på sig.

Ammars död är en tragedi för hans vackra familj och en fullständig chock för oss alla på IWPR. Han ägnade sitt liv åt att bygga upp ett nytt och fredligt Irak och var en av de mest insatta, kreativa och passionerade människorna. Han var respekterad av politiker, västerländska diplomater och den internationella pressen. Det är ett hårt slag mot Irak och oss alla, skriver Anthony Borden, chef för IWPR på organisationens sajt.

Enligt Reportrar utan gränsers ordförande Jonathan Lundqvist verkar attacken inte verkar ha varit riktad mot Ammar al-Shahbander specifikt.

”Inget indikerar på att han var en måltavla för attacken. Det verkar som att han befunnit sig på fel plats vid fel tid”, säger han till SVT Nyheter.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.