Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Svensk Handelstidning Justitia behåller sin internettjänst

Publicerad: 14 Januari 2011, 07:52

Svensk Handelstidning Justitia behåller sin internettjänst som låter inloggade kunder söka kreditupplysningar utan att skicka en kopia till den omfrågade.


Den digitala produkten är en exakt kopia av papperskatalogen, och faller under bilageregeln i Tryckfrihetsförordningen enligt företagets vd Pontus Könberg.

”Svensk Handelstidning Justitia kommer inte att bedriva sådan kreditapplysningsverksamhet, varken enligt kreditupplysningslagen eller enligt yttrandefrihetsgrundlagen, som kräver att kreditupplysningskopior ska skickas till den omfrågade. Vi kommer, som sedan lång tid tillbaka, att lämna kreditupplysningar genom offentliggörande i tryckt skrift. Vi kommer även att tillämpa den s k bilageregeln i tryckfrihetsförordoingen och på webbplatser sprida oförändrade versioner av periodiska skrifter, och vi kommer att ange hur innehållet är disponerat.”, skriver företaget i ett svar till Datainspektionen.

Med Svensk Handelstidning Justitias internettjänst kan inloggade kunder söka på företag och privatpersoner. Priset baseras på antalet sökningar, grundpriset är 2000 kronor.

Medievärlden söker Pontus Könberg.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.