Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Svennis stämmer Mirror Group för avlyssning

Publicerad: 23 Oktober 2012, 05:09

Sven Göran Svennis Eriksson stämmer tillsammans med tre andra företaget bakom Daily Mirror och Sunday People för avlyssning av mobiltelefoner.


Ännu en avlyssningsskandal är på väg att drabba brittisk press. Nu är det Mirror Group, som bland annat ger ut Daily Mirror och Sunday People som är anklagad för otillåten avlyssning av mobiltelefoner.

Fyra stämningar har lämnats in. Förutom Svennis är det före detta fotbollsspelaren Garry Filtcroft, skådespelerskan Shobna Gulati och Abbie Gibson, som tidigare var barnflicka åt David och Victoria Beckham.

Sven Göran Erikssons stämning gäller den tid när Piers Morgan var chefredaktör, 1995 till 2004. Morgan, som nu är nyhetsankare på CNN, har flera gånger tidigare förnekat någon kännedom om att tidningen gjort sig skyldig till avlyssning.

Men, enligt The Guardian, har en känd journalist på BBC fått veta hur man kan komma in på andra personers röstbrevlådor av just Piers Morgan.

Brittiska avlyssningsskandalen växer

Chefredaktör avgår efter avlyssning

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.