Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SvD vidgar musikbevakningen

Publicerad: 21 Augusti 2015, 05:06

Förändrade musikvanor gör att morgontidningen provar nya grepp för att guida läsarna.


Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Musikbranschen har, som en konsekvens av digitaliseringen, genomgått stora förändringar vilket lett till nya musikvanor hos lyssnarna. Svenska Dagbladets ambition med satsningen, som presenterades i går, är därför att guida tidningens läsare i det stora digitala musikutbudet.

Bland annat kommer SvD:s Andres Lokko och Sofia Lilly Jönsson att bevaka händelser i musikbranschen och orientera läsarna i det omformade landskapet och bland aktuella musiksläpp. Nytt är också att läsarna kommer att få tillgång till musik i form av Spotify-listor, musikvideor med mera via SvD:s hemsida.

”Nu vidgar vi musikbevakningen utöver albumrecensionerna och för in mer utrymme för fria resonemang. Våra kritiker kommer att lyfta fram den bästa och intressantaste musiken oavsett var och i vilket format den finns tillgänglig. Vi tänker också ta tillvara möjligheten att låta våra läsare direkt upptäcka den musik vi skriver om via vår sajt”, säger Lisa Irenius, kulturchef på SvD i en kommentar.

Svenska Dagbladets övriga musikkritiker kommer även i fortsättningen att recensera album, konserter och andra musikhändelser.

”I stället för att, som traditionsenligt bland dagstidningar, tränga ihop korta skivrecensioner på en sida på onsdagar, väljer vi att ge särskilt intressanta musikhändelser större utrymme när de är som mest aktuella. Vissa albumrecensioner förtjänar lika stort utrymme som vi normalt ger litteratur- eller teaterrecensioner”, säger Lisa Irenius.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.