Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SvD utlyser klimattävling för unga

Publicerad: 22 Mars 2018, 08:35

Nu har klimatengagerade 13-19-åringar chans att få träffa Sveriges klimatminister Isabella Lövin – om de skriver en debattartikel om klimatet.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSvD

I debattartikeln ska den tävlande presentera en idé för hur vi kan minska vår påverkan på klimatet – och varför det är viktigt.

”Det är dessutom valår och klimatet är en het fråga. För ungdomar är det en ännu hetare fråga eftersom dagens politiska beslut får direkta effekter på deras framtid. Vi vet också att unga människor tänker mycket på det här och vi vill uppmuntra dem att debattera”, säger Maria Sundén Jelmini, chef för Svenska Dagbladets nyhetsredaktion.

Klimattävlingen är ett försök för tidningen att fånga ungas intresse för klimatförändringarnas effekter.

Tre tävlande kommer att få sina debattartiklar publicerade på SvD.se. Vilka det är presenteras i maj. Första pris i tävlingen är att träffa Sveriges klimatminister och vice statsminister Isabella Lövin (MP) för en intervju som också den kommer att publiceras i Svenska Dagbladet.

I juryn sitter Maria Sundén Jelmini, chef för SvD Nyheter, Carina Stensson, debattredaktör SvD, Jenny Stiernstedt, klimatreporter SvD, Gunvor Frykholm, projektledare SvD och Ahmed Al-Qassam från ungdomsorganisationen Push Sverige.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSvD

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.