Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SvD:s utrikesredaktion förstärks

Publicerad: 27 december 2017, 13:57

SvD rekryterar Sara Lindquist från nyhetsbyrån TT.

Svenska Dagbladet rekryterar Sara Lindquist, som ska arbeta med tidningens utrikesjournalistik, och förstärker samtidigt utrikesredaktionen med två tjänster. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

SvD

Sara Lindquist, i dag inrikes- och ekonomiredaktör på TT, går till Svenska Dagbladet för att utveckla tidningens utrikesjournalistik.

– Sara är den som kommer att driva och forma SvD:s utrikesjournalistik – strategiskt och långsiktigt. Hon kommer att sätta och genomföra det förändringsarbete som ska spetsa vår utrikesjournalistik ytterligare. Hon kommer också att jobba med den planerade journalistiken. Vid sin sida kommer hon att ha en nyhetschef med utrikesansvar som kommer att jobba mer med den dagliga, snabba journalistiken, säger Maria Jelmini, chef för SvD:s nyhetsredaktion.

Samtidigt blir den tidigare utrikesredaktören Jesper Sundén Stockholmsbaserad Mellanösternkorrespondent. Maria Jelmini förklarar hur man tänkt kring stationeringsplats.

– Vi tror inte att det viktigaste är att ha en person som bor i det land som bevakas, utan att ha en person som är kunnig inom området och regelbundet kan resa till platser som är aktuella. För SvD är analyserna och fördjupningarna minst lika viktiga som reportagen.

Hade det inte varit bättre att skicka en korrespondent till Mellanöstern?

– Som sagt så tror vi att det här är bästa lösningen för oss. I Jesper har vi en kunnig journalist som kan regionen och har en vass penna. Han kommer däremot att resa regelbundet. Han har också jobbat på både Näringslivsredaktionen och som utrikesredaktör, vilket är en väldigt stark kombination i den här rollen.

Hur kommer det sig att ni gör de här rekryteringarna nu?

– Vi gör regelbundet läsarundersökningar och vi vet att utrikesjournalistiken är väldigt viktig för SvD-läsarna. Vi jobbar hela tiden för att spetsa våra olika redaktionella områden, det var helt enkelt inom utrikes det var dags för oss att satsa. Dessutom så hittade vi i Sara Lindquist en person som vi tror är precis rätt för att driva det förändringsarbete som vi är ute efter.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SvD

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev