Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SvD:s spelare för webbnyheter

Publicerad: 23 Augusti 2013, 07:49

SvD:s "Svepet" är en spelare som samlar artiklar, bilder, grafik och tv på webben.


Ämnen i artikeln:

Svd.se

De första svepen är Upptrappning i Syrienkonflikten och Enormt tryck inför teknikhösten.

Vi vill sätta saker i ett sammanhang där man lätt ska kunna bläddra mellan olika artiklar och läsa från början till slut, säger Maria Å Lindvall, utvecklingsredaktör och projektledare för Svepet.

Mer som man läser en papperstidning?

Nej, det skulle jag inte säga. Vi ser ett behov av att sätta saker i ett sammanhang, och det blir mer överskådligt när man kan bläddra mellan alla delar än om man bara har det i en länklista.

Varje artikel i spelaren har en unik url.

Kommer ni fortsätta att samla material om Syrien i samma Svep i månader och år framåt eller blir det nya Svep när det händer nya saker?

Det där är en diskussionsfråga som vi får ta ställning till efter hand. Spelaren är byggd så att man kan bygga på med material under en längre tid, men det är inte optimalt, tanken är att det ska kännas fräscht för läsaren.

Spelaren kan också användas till dagliga inslag, som kultursvepet som kommer senare idag, eller att samla alla krönikor av samma kolumnist i samma spelare.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Svd.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.