Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SvD:s kommunikationschef lämnar

Publicerad: 23 Augusti 2018, 06:40

Björn Hygstedt. Foto: Joakim Ståhl

Björn Hygstedt, SvD:s kommunikationschef, lämnar tidningen efter 33 år. Nu ska han förverkliga sina skrivardrömmar. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetFredric KarénSvD

Det är 33 år sedan Björn Hygstedt kom till SvD. Innan dess hade han bland annat arbetat som reporter på Expressen och Upsala Nya Tidning. Under åren på SvD har Björn Hygstedt bland annat varit med och startat tidningens grävgrupp, arbetat som nyhetschef och senare även grävchef på SvD:s inrikesredaktion. De senaste tolv åren har han haft rollen som tidningens kommunikationschef samt ingått i dess ledningsgrupp. Men nu har Björn Hygstedt beslutat sig för att ägna sig åt skriv- och konsultprojekt. Beslutet har växt fram, berättar han för Medievärlden:

– Det har varit en fantastiskt tid på SvD. Men det senaste halvåret har jag börjat fundera över på hur jag skulle vilja landa, och så insåg jag att jag snart är pensionär. Då känner jag att jag måste försöka förverkliga en del drömmar som jag närt under åren. En sådan dröm är att återta pennan. En annan är att arbeta lite mer som fri konsult på medie- och kommunikationsområdet, säger Björn Hygstedt.

Vad är det du drömmer om att skriva?

– Det kanske låter naivt, men jag har alltid velat skriva en skönlitterär roman. I och med detta beslut har jag väl undanröjt den sista ursäkten. Jag kommer att ha svårt att se mig själv i spegeln när jag blir riktigt gammal om jag inte ens försökt förverkliga mina författardrömmar.

Han vill också ta chansen att forma sitt eget avslut på en över 40-årig karriär i mediebranschen, berättar han.

– På karriärens höst vill jag bli min egen chef och – åtminstone försöka – göra saker som kräver att man är fri och obunden.

– Men det var ett svårt beslut. Har man tillbringat 33 år på en arbetsplats så säger det sig självt att man har trivts rätt bra. Jag kommer att sakna alla ödmjuka och kompetenta arbetskamrater, nu väntar många varma farväl.

Fredric Karén, publisher på SvD, berömmer en uppskattad medarbetare som nu kommer att fattas i Schibstedhuset:

”Vi kommer att sakna Hygis, som vi kallar honom. Och många med mig känner stor tacksamhet för hans insatser på SvD genom åren. Inte bara för att han belönats med Stora journalistpriset två gånger, fått två Guldspadar och rankats som en av Sveriges främsta undersökande journalister de senaste 25 åren utan för att han har varit en av SvD:s viktigaste nyckelspelare i sina olika funktioner på tidningen.”

Framöver kommer Schibsteds kommunikationsavdelning att ta över mycket av SvD:s kommunikation.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.