Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SvD:s klubb tror på affären

Publicerad: 12 Maj 2015, 11:12

Ett samgående med Mittmedia är ingenting som oroar journalistklubben på Svenska Dagbladet.


Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Journalistklubben på Svenskan säger i ett uttalande att de är positiva till den föreslagna strukturaffären.

Besked om långtgående ägarförändringar sprider alltid åtminstone till en början en viss oro, men vi har de senaste dagarna övertygats om att detta är ett steg som kan föra SvD framåt. SvD är idag en ”udda fågel” bland Schibsted Sveriges bolag och synkroniseringsvinsterna med övriga verksamheter är små. I en ny mediekoncern av den typ som nu skissas skulle SvD kunna bli navet som en välstrukturerad företagsgrupp snurrar omkring. Vi ser affären som en offensiv satsning från Schibsteds sida där man går in med betydande resurser för att ge den nya koncernen en stabil start och en bra grund att stå på. Vi tror att en sådan ny mediekoncern ökar SvD:s möjligheter i den fortsatta strukturomvandlingen jämfört med status quo.

SvD har alltid haft en förändringsbenägen personal, där är på grund av detta som vi har tagit oss igenom svårigheterna hittills och faktiskt lyckats vända ett århundrade av röda siffror till svarta. Klubben ser därför med tillförsikt och spänning fram mot att ta sig an de nya utmaningarna.

Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.