Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SvD och Skandia gör webb-tv om pensioner

Publicerad: 17 Oktober 2016, 11:37

Frida Andersson och Joel Dahlberg. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Med det nya programmet, Pensionsjakten, vill SvD minska oron kring pensionen och i stället fördjupa kunskapen om ämnet.


Ämnen i artikeln:

SkandiaSvenska DagbladetSvD

Som namnet avslöjar kommer fokus för programmet att ligga på pensionsfrågor. Programledare är SvD:s privatekonomiredaktör Frida Andersson och reportern Joel Dahlberg, som skrivit flitigt om pensioner.

”Pension är verkligen ett ämne som engagerar, och många vet att det är viktigt. Samtidigt märker vi att många läsare upplever att pension är krångligt och det finns en uppfattning att man ändå inte kan påverka sin pension.Vi vill med vårt program inspirera tittarna till att ta tag i frågan om pensionen och visa att det faktiskt är mycket man kan göra själv för att den ska bli bättre. Och särskilt svårt behöver det inte heller vara”, säger Frida Andersson.

Till programmet bjuds experter in som delar med sig av tips om hur man gör det mesta möjliga av sitt pensionssparande. Dessutom kommer kända gäster att berätta om sin syn på pension. Målet med programmet är att minska oron för – och öka kunskapen om – den egna pensionen.

Det blir totalt fem avsnitt. Ett nytt program läggs ut varannan vecka med start i morgon kväll. Skandia sponsrar produktionen av Pensionsjakten.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SkandiaSvenska DagbladetSvD

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.