tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SvD och Aftonbladet lanserar Ekonomistudion

Publicerad: 7 september 2017, 10:44

Ekonomistudion-gänget (Katarina Hugo, redaktör, Patricia Hedelius, reporter, Samantha Coard, programledare och Joel Dahlberg, reporter. Infälld Håkan Montelius, programledare. Foto: Tomas Oneborg)

Nu ska Schibsted-kollegorna göra ekonomi-tv ihop.

Ämnen i artikeln:

Dagens IndustriExpressen

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Ekonomistudion är ett nytt dagligt nyhetsprogram där innehållet drivs av SvD Näringslivs redaktion och inspelningen görs i Aftonbladets morgonstudio.

– Ekonomistudion ska vara ett brett, nyhetsfokuserat ekonomiprogram. I dag skulle exempelvis den stora nyheten kunna vara reaktionerna på Nordeas flytt eller Ericssons sparpaket, säger Daniel Kederstedt, chef för SvD Näringsliv.

Fokus i programmet kommer att ligga på de viktigaste ekonominyheterna just nu. Såväl externa som interna gäster utlovas också i rutan, däribland SvD:s experter Patricia Hedelius och Joel Dahlberg.

– Vi tror inte på ett program där man bara rabblar nyheter, utan det måste finnas tid till analyser och fördjupningar också. Därför kommer vi bjuda in experter som kan ge en bakgrund och förklaring till olika skeenden.

Vilka ser ni som era konkurrenter?

– Många gör mycket rörligt i dag. Expressen och Dagens Industri till exempel storsatsar ju på den rörliga journalistiken. Det är klart att vi har noterat vad de gör, men detta är inget svar på just deras satsningar.

Ekonomistudion drar igång om två veckor och därefter kommer det att sändas varje vardagsmorgon. Programmet är omkring tio minuter långt. SvD:s Katarina Hugo har utsetts till redaktör.

– Katarina, som är en duktig, mångårig medarbetare hos oss kommer att vara redaktör för programmet. Men hela näringslivsredaktionen ska vara involverade i arbetet och redo att kliva upp i studion.

Samtidigt har journalisterna Samantha Coard och Håkan Montelius rekryterats som programledare. Samantha Coard har en bakgrund på bland annat TV4 och EFN, och Håkan Montelius har tidigare bland annat varit på SR, SVT och TV4.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev