Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SvD liveintervjuar partiledarna

Publicerad: 21 Augusti 2014, 08:26

Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund var först ut när Svenska Dagbladet i går började med liveintervjuer på nätet för att höja temperaturen inför valspurten.


Ämnen i artikeln:

Göran HägglundSvenska Dagbladet

Två av SvD:s reportrar intervjuade i går Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund live på SvD.se. Frågorna och svaren mixades med grafik, bilder och snabbanalyser.

Vi är otroligt nöjda, säger SvD:s redaktionschef Olle Zachrison.

Det var inte helt lätt att få alla politiker att ställa upp.

Vi fick pedagogiskt förklara för dem hur det skulle gå till. Vissa i staberna var rädda för att politikerna skulle bli bombarderade av frågor från ett visst håll. Men det fungerar som i en vanlig chatt, att redaktörer väljer ut vilka frågor som ska släppas igenom.

Nu blev det ingen anstormning av läsarfrågor. Bara ett tiotal sammanlagt. Och av dessa var det bara en som Göran Hägglund fick att besvara.

Vi fick klartecken ganska sent och hade helt enkelt inte tid att promota möjligheten att ställa frågor.

Nästa utfrågning, som är med Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt på måndag, ska dock besökarna vara betydligt mer medvetna om det enligt Olle Zachrison.

Mycket av materialet blev sedan första nyhetsuppslaget i dagens tidning.

Det är hela vår strategi nu. Att vara innovativa och kreativa digitalt för att sedan även göra ut det på ett bra sätt i papperstidningen.

Trafikmässigt gav liveutfrågningen inga stora utslag utan hade läsning som en normal nyhetsartikel, enligt Olle Zachrison.

Det är ju väldigt många utfrågningar nu och det är svårt att sticka ut ur mängden. Men jag tror att de som fått upp ögonen för vår modell säkert återkommer.

Svenska Dagbladet släppte också en ny läsartest i går. Svaren på 15 frågor avgör vilken historisk politiker användaren är mest lik.

Den har redan fått över 1 200 delningar på Facebook, säger Olle Zachrison.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.